Havuz Bakımı Nasıl Olur?

  Havuzlar, insan sağlığı açısından da büyük önem taşımaktadır. Çevre ve insan kaynaklı kirlenmeler her yaş grubunun sağlığını tehdit edebilir. Bunu önüne geçmek için  düzenli olarak havuzun temizliğinin ve bakımının yapılması önemlidir. Havuz temizliği için gerekli bazı kimyasallar kullanmak gerekmektedir. Sağlık ve hijyen açısından kullanılan kimyasalların sağlıklı ve de kullanan kişilerin profesyonel olması gerekmektedir.

               Nasıl yapılmalı?


Havuz tabanı ve duvarları havuz temizleme motorlarıyla manuel süpürge ya da robot süpürge ile temizlenmelidir..

•Havuz filtreleri her gün ters yıkama yöntemiyle yakanır.Ters yıkamayla yöntemiyle dışarıya atılan su kadar havuza temiz su eklenmelidir.
•Devir daim pompasında bulunan filtreyi haftada bir temizleyin.
•Filtre sistemininizin her daim çalışır durumda olmasına öenmlidir.
•Havuzunuzun kimyasal değerlerini hergün ölçün. Suyunuzun pH derecesi 7,2-7,8 arasında olmasına dikkat edin. PH oranının yükseltilmesi veya düşürülmesi için gerekli kimyasalları kullanın. Kimyasalları aynı anda olmamak kaydı ile en az 4 saat aralıklarla kullanın.

•Günlük olarak 100 metreküp kadar suya 200 gram kadar klor ekleyin. PH dengeleyici ise hergün 100 metreküp suya 100 gram olarak kullanılır.
Bu çalışmaların hepsi havuz kullanımından 3 saat önce ya da havuz kullanıma kapandıktan sonra gerçekleştirilir. Çöktürücü kimyasallar kullanıldıktan sonra ise havuz en az 8 saat süre ile dinlenmeye bırakılmalıdır. Şok klorlamada ise havuzun 12 saat kullanılmaması gerekmektedir.
•Düzenli olarak havuz suyunuzu tazeleyiniz.